eigen stijl ontdekken
Fashion

5 tips om een unieke stijl te ontwikkelen voor jezelf

Een eigen stijl in mode is tegenwoordig knap lastig. Vrijwel alle mode wordt ontwikkeld door de grote merken in aantallen die duizelingwekkend zijn. Dat maakt het een stuk lastiger om iets te kopen dat niet nog honderden, zo niet duizenden mensen voor jou hebben gekocht, misschien zelfs in dezelfde winkel.

Hoe ontwikkel je dan toch je eigen stijl? Nou, daar zijn wel wat manieren voor. Daarom geven wij je vijf tips om je eigen unieke stijl te krijgen en houden.

1. Uit je comfortzone

Voor een unieke kledingstijl hoef je niet perse naar winkels te gaan waar handgemaakte kleding hangt die je per definitie maar één keer tegenkomt. Ook met massaproductie kan het mogelijk zijn om jezelf uniek te kleden in een herkenbare stijl.

De sleutel ligt in veel gevallen bij het uit je comfortzone treden. Door dit te doen, kies je waarschijnlijk vaker voor een kledingstuk dat misschien wat opvallender is. En waarom is het opvallend? Waarschijnlijk omdat minder mensen het dragen. Oftewel: een stapje dichter bij een unieke kledingstijl.

2. Durf te dragen wat je wilt

Voortbordurend hierop is het belangrijk om te dragen wat je wilt. Laat je niet leiden door wat volgens de huidige trends “hoort” en al helemaal niet als dat betekent dat je iets niet kunt dragen wat je eigenlijk wel mooi vindt.

Door te dragen wat je wilt, straal je lef uit en gaan mensen dit ook sneller aan je herkennen. Je wordt zo sneller iemand die te boek staat als iemand met een eigen stijl.

3. Eigen kleding maken

Geen zorgen, het maken van eigen kleding hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als het lijkt. Het is namelijk ook mogelijk om een effen shirt, broek, trui of ander kledingstuk te bedrukken met je eigen ontwerp.

Iets van creativiteit is dan natuurlijk wel handig, maar het is in elk geval niet veel duurder dan een standaard shirtje in de winkel. Meestal kun je een shirt bijvoorbeeld al voor een paar tientjes laten bedrukken, inclusief de aankoop van het shirt zelf.

Laat je creativiteit de vrije loop en maak iets met een eigen ontwerp, zodat je daadwerkelijk volledig uniek bent.

4. Vintage fun!

Als je bent zoals de gemiddelde persoon, heb je waarschijnlijk een kast vol kleding die je lang niet meer allemaal dagelijks draagt. Het kan leuk en nuttig zijn om eens diep in je kast te duiken en te kijken wat je nog kan vinden.

Oude kleding kan bijzonder uniek zijn in de huidige tijd. Even een wasbeurt zodat het weer fris ruikt en gaan!

5. Ken je sterke en zwakke punten

Een leuke kledingstijl hangt ook samen met je lichaam. Wat is je postuur, je huidskleur, je gewicht, enzovoorts. Door kleding goed af te stemmen op je verdere uiterlijk, kun je altijd een leuke, unieke stijl ontwikkelen.

Onze raad is: experimenteer er op los en voor je het weet vind je een stijl die je leuk vindt en ook nog eens uniek is.