webshop beginnen
Trends

Begin je eigen kleding webshop

Heb je een passie voor fashion en heb je altijd al je eigen kleding winkel willen starten? Een winkel waar jij mooie en unieke kleding aanbiedt. Begin dan met een online webshop waar jij volledig de baas bent. Maar hoe begin je een eigen webshop? Voordat je een online bedrijf start moet je een aantal belangrijke stappen zetten. In dit artikel worden er vier belangrijke stappen besproken. 

Stap 1: Schrijf je ideeën uit

In de eerste stap is het belangrijk om te beginnen met een goede brainstormsessie. In deze sessie zijn er een aantal onderwerpen waar je over na moet denken. Wie is bijvoorbeeld je ideale klant? Hoeveel geld hebben deze mensen te besteden aan kleding? En doet deze doelgroep aan online shoppen? Dit zijn belangrijke vragen die jij jezelf moet stellen en vervolgens moet beantwoorden. 

Stap 2: Wat ga je precies aanbieden

Je ideeën zijn uitgeschreven en dan nu de producten dat je wil verkopen. Ga jij je volledig richten op schoenen of ook broeken en shirts? Het is belangrijk dat je alles te weten krijgt over de kledingindustrie. Op deze manier kan je geïnspireerd raken door andere merken. Hoe zetten die andere merken zich bijvoorbeeld neer op de markt? Bekijk wat de bekendste fashion iconen doen op online gebied. Hoe ziet de website er uit en welke content plaatsen zij op social media? Ga het onderzoeken! Let er wel op dat je eigen kleding webshop geen kopie wordt van een merk dat al bestaat. Zet iets unieks op de markt en onderscheid je van de rest. 

Stap 3: Maak een financieel plan

Super leuk een webshop, maar dit vraagt ook enige investering. Het is daarom belangrijk om in kaart te brengen wat alle geldstromen zijn. Uiteindelijk wil je hier natuurlijk een duurzaam inkomen aan verdienen. Bedenk bij het maken van een financieel plan goed hoeveel je aan het kleding materiaal wil uitgeven. En onderzoek ook hoe het zit met de verzendkosten van je product. 

Stap 4: Bouw je webshop 

We zijn aangekomen bij de laatste stap, maar ook meteen een van de moeilijkste. Het creëren van een unieke online winkel in een overvolle markt is ontzettend lastig. Gelukkig heb je tegenwoordig geen webdesigner meer nodig om een website te bouwen. Met behulp van voor gemaakte templates heb jij een webshop binnen handbereik. Daarnaast komen er ook veel zaken bij kijken waar je waarschijnlijk nog geen kennis van hebt. Zo moet je een website hosting aanschaffen, de domeinnaam registeren en andere zaken vastleggen. Er zijn verschillende aanbieders waarbij jij je kunt aansluiten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een WordPress hosting. Dit is een van de meest populaire opties. Pas wanneer je deze zaken goed hebt geregeld kan je de gebouwde webshop online zetten. Zorg er voor dat je website goed functioneert voordat je daadwerkelijk bezoekers gaat ontvangen. Een website die niet goed werkt levert weinig conversies op en veel frustraties bij je klanten. 

Dat was het weer! Ben je al klaar om te beginnen met je eigen kleding webshop? Ik hoop door middel van dit artikel je een stap in de goede richting te hebben gegeven. Veel succes met het starten van je eigen onderneming.