stevige damesschoenen
Fashion

Stevige damesschoenen

Het beklimmen van een hoge berg is niet alleen een fysieke inspanning. Er zijn veel details die van invloed zijn op een expeditie en dat we alleen met ervaring een goede planning kunnen maken die ons zal helpen bij het succes van een klim. 

Uit deze details kan de keuze van het ideale schoeisel voor uw klimmen van fundamenteel belang zijn voor uw expeditie.

In klimwinkels, of in schoenwinkels in het algemeen, zijn er tal van schoenen die gemaakt zijn voor het bergbeklimmen of zich aanpassen aan deze activiteit. In het algemeen geven mensen de voorkeur aan lange laarzen, omdat ze geloven dat robuuste apparatuur hun voeten beter zal beschermen, maar dit is niet wat er meestal gebeurt. Kom voor meer informatie langs in onze schoenenwinkel in Delft.

Militaire laars

Dit is het meest gebruikte type schoeisel voor elke buitenactiviteit. Over het algemeen staat militair materieel synoniem voor goede kwaliteit voor leken, wat een grote illusie is. De meeste traditionele militaire uitrusting is niet geschikt voor het bergbeklimmen. Militaire laarzen zijn gemaakt van leer, een zwaar en hard materiaal dat de voet verstikt, wat resulteert in blaren en voetletsels. Bovendien absorbeert het leer, wanneer het nat wordt, water, waardoor het nog zwaarder wordt.

Lange laarzen

Er zijn veel lange laarzen op de markt die speciaal voor de bergsport zijn gemaakt. Veel bekende merken vervaardigen deze laarzen met de beste materialen op de markt, die het mogelijk maken dat uw voet transpireert terwijl ze van buiten naar binnen half ondoordringbaar zijn. Vroeger waren deze laarzen erg stevig en dat had invloed op het comfort. Tegenwoordig kunnen deze laarzen comfort en bescherming bieden aan de voet, vooral tegen wendingen, die kunnen optreden op paden, dit zijn de voordelen van dit type laarzen. Het nadeel is dat ze groter en zwaarder zijn.

Korte laarzen

Over het algemeen zijn ze vergelijkbaar met gewone sneakers, maar dan met een meer avontuurlijke uitstraling. Deze laarzen zijn minder bestendig dan de robuustere lange schoenmodellen, maar ze houden meer stand dan conventionele sneakers. Het grote voordeel van dit type schoeisel is het comfort en het gewicht. Deze schoenen worden “Approach shoes” genoemd en hebben een goed ontwerp voor het bergbeklimmen, zodat je er gemakkelijke wegen mee kunt beklimmen.

Dubbele laarzen

Het zijn stijve en robuuste laarzen die in het hooggebergte worden gebruikt. Een dubbele laars moet waterdicht zijn en uw voet van de kou isoleren. Bovendien moet het je voet laten ademen zodat je zweet je voet niet nat maakt.

Halfstijve laarzen

Dit zijn lichtere laarzen die ontworpen zijn voor alpine hoogtes. Hun voordeel, naast het gewicht, is dat ze ook in het dagelijks leven gedragen kunnen worden. Hun nadeel is dat ze op koudere plaatsen, met grotere hoogtes, je voet kunnen laten bevriezen.

Stijve laarzen

Het zijn vrij stevige en veilige laarzen. De meest voorkomende modellen van deze laarzen zijn de kunststof laarzen, die een grote weerstand en duurzaamheid hebben. Er zijn ook niet-kunststof stijve laarzen, die comfortabeler zijn, maar minder bestendig dan kunststof laarzen. Bergschoenen zijn erg belangrijk, maar de meningen lopen sterk uiteen over wat in elke situatie het meest geschikt zou zijn.
Blijf op de hoogte van het materiaal van uw schoenen en de zolen. De algemene regel voor het niet hebben van problemen met je schoenen is de volgende, als ze je lastig vallen, probeer dan een ander type.