stoere jongenskleding
Fashion

Stoere jongenskleding

De mode is steeds in verandering. Zo zie je de mode die obsoleet verklaard was terugkeren en opbloeien. Toch blijven er ook tijdloze trends, kledingstukken en -combinaties die immer hip en stoer zijn. Zo ook is dat het geval met de stoere jongenskleding, welke praktisch onveranderlijk is gebleven in de laatste decennia en daarom altijd stijlvol blijft. Welke kledingstukken zijn dit en hoe kunnen wij deze combineren om deze tijdloze stoere jongenslook te creëren?

Tijdloze Kledingstukken

Jongens op de basis- en middelbare school zijn vaak niet te onderscheiden als het op kledingstijl aankomt. ’s Winters de spijkerbroek en een hippe trui/hoodie met een logo, een leuke quote of andere opsmuk. Zomers wordt de lange spijkerbroek vervangen door een hippe linnen korte broek en in plaats van de trui een T-shirt, welke zich alleen onderscheid van de trui door de mouwen die zijn afgesneden boven de ellebogen. Deze look blijft altijd goed. Voor het schoeisel wordt vaak gekozen voor een paar hippe sneakers. In het dragen van sneakers zit de variatie in het setje van de dag. Het ene jaar zijn vooral hele simpele schoenen in de mode, denk aan geheel wit of zwart, en het andere jaar zijn de roze en rode sneakers de schoenen die de dienst uitmaken.

Verschuiving in kledingland

De tijdloze kledingstijl hierboven beschreven niettegenstaande, schijnt er toch een nieuwe stoere stijl zijn opmars te maken die ook doordringt tot de jongere generatie. Tegenwoordig namelijk wordt de pantalon, de verkapte pakbroek, weer terug in een nieuw jasje. De pantalon kan vandaag de dag als vervanging van de spijkerbroek doen gelden. Het is een verfrissende stijl die steeds meer oprukt: De pantalon gecombineerd met een stoere trui of overhemd. Het hoeft dus allemaal niet overdreven net als we willen combineren met de pantalon. Dit geldt ook voor de schoenen die we eronder dragen. Zo kunnen hippe sneakers even goed onder een pantalon als onder de spijkerbroek.

Attributen

Wel kunnen we stellen dat de attributen die bij de outfit worden gedragen door de tijd heen veranderen. Dit maakt de outfit speels en houd hem spannend voor de drager. Denk bijvoorbeeld aan de hippe sokken die worden gedragen onder de iets aan de onderkant opgerolde broek, waarmee een persoonlijke touch wordt gegeven aan de stoere outfit.

Kortom is de stoere outfit voor jongens trendy en tijdloos. We hebben een standaard basis, welke kan worden aangevuld met een persoonlijk stempel in de vorm van hippe sokken of flitse sneakers