horloge kiezen
Fashion

TIPS: Hoe kies ik het juiste horloge?

Een horloge is, naar onze mening, onmisbaar voor elke outfit. Een horloge is net als een armband of ketting: het is een vast onderdeel van je outfit. Maar er is zoveel keuze.. Hoe weet je nu hoe je het juiste horloge moet kiezen? En waar moet je op letten? Wij delen een aantal tips met je.

Schakelband, leren bandje of canvas bandje?

Het eerste waar je naar kunt kijken is het type horloge dat jij mooi vindt. Houdt je van een schakelband, ben je meer van de leren bandjes zoals bij Cluse of ben je fan van de canvas bandjes van o.a. Paul Hewitt en Daniel Wellington? Zo kan je tijdens je zoektocht al een hoop horloges uitfilteren.

Een schakelband is klassiek en zal jaren mooi blijven. Een horloge met een leren band zal door de jaren heen van look veranderen. Lees: het leer gaat ‘leven’ doordat je het jarenlang draagt. Het leer wordt soepeler en gaat in sommige gevallen zelfs verkleuren. Een canvas bandje geeft een sportieve look en is eenvoudig te wisselen voor andere kleuren bandjes.

Zo kies je de juiste kleur

Dan heb je ook nog de keuze uit verschillende kleuren. Zilver is de meest gekozen kleur en blijft over het algemeen het langst mooi. Daarnaast heb je ook gouden en rosé gouden horloges. Dit is (in 90% van de gevallen) geen echt goud, maar een coating. Hierdoor verkleuren deze horloges in de loop der jaren. Om echt het meeste uit je geld te halen, is een combinatie van zilver en (rosé) goud een mooie oplossing. Het zilver zorgt voor een klassieke uitstraling en goud zorgt voor een stijlvolle, trendy look.

De grootte van je horloge

Naast de verschillende typen en kleuren horloges kan je ook nog onderscheid maken in de grootte. Hierbij wordt gesproken over de diameter van de kast/het uurwerk. Voor een dunne pols is een horlogekast van 36 tot 38mm aan te raden. Voor een normale middenmaat is een horlogekast van 40 tot 45mm aan te raden en voor mensen met een grote pols is een diameter vanaf 46mm aan te raden.

Voor vrouwen is een diameter van 36 tot 40mm gebruikelijk. Dit omdat het tot deze maat sierlijk en vrouwelijk blijft. Na een diameter van 40mm wordt het horloge robuuster.

Op zoek naar een specifiek horloge? Ga langs bij verschillende juweliers om te kijken naar verschillende modellen en om ze te passen. Vaak kunnen zij je het beste adviseren.