Eerste date
Fashion

Vlekkeloze indruk op je eerste date? Je kan het!

Heren, soms heb je van die afspraakjes waar het voor beiden een beetje kat-uit-boom-kijkervaring is. Maar soms ga je er ook echt voor en wil je dus ook een perfect plaatje zijn!

En dat hoeft niet moeilijk te wezen. De truc is om het beste van jezelf te laten zien en je tegelijk niet anders voor te doen dan je bent.

Klinkt dat tegenstrijdig? Nou nee! Kijk maar eens naar hoe we ons online massaal gedragen. Daar geven we mensen, al dan niet bewust een indruk van onszelf die niet (geheel) klopt met de werkelijkheid. Puur omdat we achter ons toetsenbord of mobiele telefoontoestel wel veilig zitten.

Dus. Dat gaan we anders aanpakken.

Daar moet wel bij gezegd worden dat zowel je date als jijzelf waarschijnlijk hele individuele smaken en voorkeuren hebben. Dat zijn zaken waar je helemaal zelf op zou moeten inspelen; wij kunnen immers niet in jullie hoofden kijken. Lees daarom rustig onderstaande tips door en doe er je voordeel mee.

Verschijning en houding

Die smaken en voorkeuren waar we ‘t net over hadden komen hier terug. Spreek je af in een bioscoop? Dan houd je rekening met de smaak van je date bij het uitkiezen van een film. Zelfde geldt voor een concert of theaterstuk. Maar tenzij in één van deze gebieden jullie passie ligt, doe je er beter aan om in een café of restaurant af te spreken. Zo kunnen jullie tenminste behoorlijk converseren.

Wanneer je dan een tafel reserveert, wil je dat wel op een plek doen waar je date zich thuis voelt. Oftewel, eentje waar de menukaart naar zijn of haar smaak is. Neem een vegetariër dan ook niet mee naar een grillrestaurant en trakteer je gezelschap ook niet op vis wanneer hij of zij dat absoluut niet lust! Er is vast wel iets te vinden waar jullie allebei aan je trekken komen.

Steek je vooraf natuurlijk in een stijlvolle outfit die past bij de middag of avond. Wees op tijd, hoffelijk en schuif zijn of haar stoel aan zodra jullie plaatsnemen. De rekening? Dat laten we aan jullie over. Sommige mensen houden er nou eenmaal niet van wanneer hun zelfstandigheid beperkt wordt. Anderen staan weer op etiquette, dus dit hangt helemaal van je date af.

Finishing touch

Ben je een streling voor het oog? Vergeet dan niet dat je date ook andere zintuigen heeft! En nee, we bedoelen niet aanraking, dat komt later. Hoewel scheren nooit een slecht idee is; zolang je er maar netjes en verzorgd uit ziet. Maar denk ook aan haar – of zijn – reukorgaan! Wil je je écht perfect voordoen, dan draag je natuurlijk een Hugo Boss parfum dat jouw stijl helemaal afmaakt. We wensen je heel veel succes. En plezier vooral!