schoenen kopen
Fashion

Waarop moet je letten bij het kopen van schoenen?

Met de volgende punten geven wij jou graag een praktische leidraad en hulp bij uw volgende schoenaankoop. Er zijn namelijk een aantal dingen uitermate belangrijk bij het kopen van schoenen.

Het belangrijkste bij het kopen van schoenen

Schoenen moeten gebaseerd zijn op de voeten, niet andersom. Dit betekent: Een nieuwe schoen moet 100% in lengte en breedte passen als je hem koopt. Probeer de schoenen dus voorzichtig aan en laat een professionele schoenadviseur jouw helpen als dat nodig is. Vooral de tenen hebben ruimte nodig (ze bewegen tot 0,5 cm tijdens de rolbeweging). Dit geldt niet voor de hiel, deze moet stevig worden ingesloten. Bij het kopen van schoenen is hielsteun een van de belangrijkste aspecten voor een perfect passende schoen.

Koop schoenen die goed passen

Tot 80% van mensen die schoenen kopen, kopen schoenen die niet goed passen. Dit is een ongelooflijk hoog aantal, dat kan worden verminderd door het passen van schoenen. Terwijl vrouwen de neiging hebben om schoenen te kopen die te klein zijn als ze schoenen kopen, hebben mannen de neiging om schoenen te kopen die te groot zijn. Beide mogen in geen geval het geval zijn.

Wees kritisch bij het kopen van schoenen

De schoenen moeten gemaakt zijn van zo zacht mogelijk leer en moeten voldoende ruimte laten voor uw voeten – in alle drie de afmetingen: hoogte, breedte en lengte. Als een schoen knelt als je hem koopt, is hij niet de juiste schoen voor jou. Mocht je hier vaker last van hebben, laat de schoenadviseur je bij het passen van schoenen niet overtuigen met een “het krimpt” of “het wordt al breder”. Een schoen past perfect als je hem past, of je koopt hem niet. Luister bij het kopen van schoenen naar je voeten op dat moment en niet naar het schoenadvies. Dat ben je aan je voeten verschuldigd. Bovendien ben jij degene die de schoenen zal dragen, niet de adviseur.

Neem de tijd om schoenen te kopen en te passen:

Controleer ook de binnenkant van de schoen op naden, uitstulpingen of verharding en gebruik professioneel schoenadvies. Veel schoenfabrikanten zien uit kostenoverwegingen af van de voering van schoenen, d.w.z. dat de voering eindigt in het niet-zichtbare gedeelte. Dit resulteert in naden, uitstulpingen of randen. Bij Hans Voortman kun jij eenvoudig sneakers van Mason Garments bestellen. Door je vooraf goed in te lezen weet jij welke maat je moet hebben en kan je deze na het bestellen passen. Past die niet? Dan kun je deze altijd terug sturen. De Mason Garments sneakers zijn zeer populair en zijn gemaakt van hoogwaardig leer. Neem snel een kijkje in de webshop!